Все пак основната функция на тази машина е изчисляване на л/100км. - пробвайте да изчислите през разхода.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Разход на 166 2.4 ЖТД?!
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеE, нали ти си компютъра - кажи какво ще покажеш.
Съгласен ли си с теорията си?A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеАми ако следвам твоята логика като на шофьора ми и не ти смятам времето на престой ще ти показвам и след един час работа пак 100км/ч средна скорост.
Съгласен ли си с теорията си?Last edited by old alfist; d.m.y г., 16:53.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеПо време на престоя се отчита време и количество на протекло гориво, като горивото се отчита и по време на движението.
В крайна сметка какво не се отчита на едно място? Нали това каза в крайна сметка, сега друго, после може би трето...
Или просто се замисли, че не си прав с примера ми, който имаше това за цел.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеИ кво ся, на дизелите TRIP-овете яко лъжат, така ли ?Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщениеИ кво ся, на дизелите TRIP-овете яко лъжат, така ли ?166, 2.4 JTD'00
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеАко това може да те успокои - и на бензиновите е така.
но ми стана любопитно и примерно моята 166-ца за 6000км дава само 75км разлика, което е малко над 1% разлика, колата работи На място в по-голямата част от времето което ми е дал трипа - примерно: всеки ден минавам сутрин и отделно вечер малко над 5км като остновно вечер това отнема около 20-30мин, като през това време колата не се гаси. Тези 6000 км са ~70% градско.
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеАз съм борд компютър, а ти си шофьора.
Палиш, зануляваш ме в 15:00 часа и тръгваш.
Тръгваш и за 6 минути изминаваш 10км.
Спираш и ме поглеждаш. Аз ти казвам, че средната скорост ти е 100км/ч.
Ти стоиш на едно място. И стоиш, и стоиш така 1 час.
Като в 16 часа ме погледнеш колко ще показвам като средна скорост?
ПС: Изобщо нямам време да се задълбочавам но както знаеш съм изследвал доста нещаПомисли върху това което написах тествай го със какъвто искаш италянски автомобил и сподели с колегите какво си открил
Last edited by Bobo; d.m.y г., 00:29.0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеТи сега ми кажи като си компютъра защо след като седиш на място един час средния ти разход на километър се понижава, при положение че двигателя който управляваш харчи нафта а колата седи на мястоSkoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum
EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer
Comment
-
Какво толкова за това стоене на място.... Това е едно движение с 0км'ч...Разхода започва да се повишава и тенденция към безкрайност, средната скорост да намалява и тендеоция да клони към 0.Просто - едно движение с 0км,ч
sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеТи сега ми кажи като си компютъра защо след като седиш на място един час средния ти разход на километър се понижава, при положение че двигателя който управляваш харчи нафта а колата седи на място
ПС: Изобщо нямам време да се задълбочавам но както знаеш съм изследвал доста нещаПомисли върху това което написах тествай го със какъвто искаш италянски автомобил и сподели с колегите какво си открил
Хайде да вадим статистиката и наблюденията...Last edited by BO; d.m.y г., 23:06.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Comment
-
Явно и при мен има изключение от правилото за "какъвто и да е италиански автомобил", защото когато колата не се движи а двигателят работи, trip функцията визуализира следното:
1 - Изминатото разстояние не се променя.
2 - Средната скорост се понижава.
3 - Средният разход се увеличава (поне до показание 99,9 л./100км, след което стои на тази стойност)
4 - Времето си върви.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Еко аз си мисля че не си изключение Това което визуализира твоя трип трябва да важи с пълна сила и за дизеляците и за бензинките Изключвам колите с газ щото там се слагат измами който могат да объркат трипаALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща
Comment
Comment